Tro, håb og fibromyalgi

Julens dejligste krydderkage

 

Julens dejligste krydderkage

- vegansk og glutenfri.

En skøn kage, der med sine julekrydderier varmer godt på kolde decemberdage.

 

1,5 spsk. kværnede hørfrø

1 spsk. chiafrø

0,5 dl. vand

2 mosede bananer

3 spsk. kokosfløde

90 g. usødet æblemos

0,5 dl. smeltet kokosolie

1,25 dl. kokossukker

2 spsk. kokossirup

2 dl. mandelmel

1,5 dl. havregryn

1 dl. fuldkornsrismel

0,5 dl. fuldkornsboghvedemel

1 tsk. bagepulver

2 tsk. stødt kanel

0,5 tsk. allehånde

0,5 tsk. vaniljepulver

0,25 tsk. stødt ingefær

0,25 tsk. stødt nellikke

0,25 tsk. salt

 

Bland kværnede hørfør og chiafrø med vand og lad det hvile 10-15 minutter.

Tænd ovnen på 175 grader og lad den varme op, mens kagedejen laves.

Rør de mosede bananer, æblemos, kokosfløde, kokossukker, kokossirup og kokosolie i den masse, som hørfrø, chiafrø og vand er blevet til.

I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser: de forskellige slags mel, bagepulver, krydderier og salt.

Vend de tørre ingredienser i de våde og rør til det hele er blandet.

Hæld dejen i en lille springform (Ø=24) foret med bagepapir.

Bag ved 175 grader i 55-60 minutter.